Benodigdheden
800 g bloem
500 ml.water
1 blokje verse gist
50 ml.zonnebloemolie
50 ml.olijfolie
1 tl.zout
1 tl. Suiker
1 el.olie om de bakplaat te bedekken (kan ook bakpapier)
1 el.boter om op het gebakken brood te smeren

Bereiding
Verkruimel de gist, meng met suiker en de helft van de hoeveelheid water, laat het warm worden. Laat het ongeveer 10 minuten schuimen. Meng bloem met gist, voeg zout toe, dan olie en geleidelijk de rest van het water. Kneed met de hand een soepel deeg. Bedek het deeg met een schone theedoek en laat het op een warme plaats staan tot het in volume verdubbeld is, ongeveer een uur.
Vet een bakplaat in en verdeel het deeg in twee delen en vorm er twee balletjes van. Je hebt wat bloemen nodig om het deeg te kneden zodat het niet aan je handen blijf plakken. Verplaats ze naar de voorbereide bakplaat en laat ze nog 30 minuten op een warme plaats rijzen. Zet de oven aan om op te warmen tot 220 graden, bak ongeveer 10 minuten op 220 graden en nog eens 20 tot 25 minuten op 200 graden.
Smeer het warme brood in met boter, dek af met een doek en eet als het wat is afgekoeld.
Eet Smakelijk!!!!! / Dobar tek !!!!!!

