Ingrediënten
800 g bloem
2 zakjes gedroogde gist
2 tl zout
1 tl suiker
50 ml warm/lauw melk
500 ml lauw water
Pan met een deksel 26 cm ( gietijzeren pan )

Bereiding
Doe 800 gram bloem, 2 zakjes gist, 2 theelepels zout
en 1 theelepel suiker in een bakje, meng alles
goed door elkaar, voeg daarna 50 ml warme/lauw melk en 500 ml lauw water toe, meng alles goed
door elkaar. Dit kun je allemaal doen met een houten pollepel of een keukenmixer, het is belangrijk
dat er geen klontjes ontstaan. Als je alles goed gemengd hebt dek je het af met een theedoek en laat
je het minimaal een uur op een warme plaats staan.Na een uur, zet je de oven aan op 220 graden.
Strooi ondertussen wat bloem over het deeg, mix het een keer met een pollepel en het is klaar om te
bakken.Het geheim van dit brood is dat het wordt gebakken in een pan met deksel, die je van te
voren moet hebben ingesmeerd met een beetje olie en een beetje bloem er overheen gestrooid, en
dan het deeg 30 minuten laten bakken in de pan met de deksel erop. Daarna verwijder je de deksel
en bak je het nog eens 15 minuten op 200 graden. Als het brood gebakken is, haal het dan uit de
vorm, dek het af en laat het een tijdje rusten
Eet smakelijk/Dobar tek !!!!!!!!

