Walnoten Brood – Povitica

Benodigdheden brood

300 g.bloem
40  g.suiker
1 tl.zout
7 g gist
30 g.boter (opgelost)
1 ei
1 vanillesuiker
150 ml melk

Bereiding brood

Doe bloem, suiker, zout, gist in een kom, meng alles goed, doe in een anderen kom 150 ml melk, vanillesuiker, gesmolten boter, een ei en meng alles goed, voeg toe aan de kom met bloem en meng tot we een mooi mengsel krijgen. Leg het dan meteen op het oppervlakte en kneed 5-8 minuten, totdat we en  mooie bal krijgen. Doe het in een ingevette kom, dek het af en laat het rusten.


Benodigdheden vulling

60 g. Boter
4 el. Melk
280 g.walnoten (gemalen)
1 vanillesuiker
100 g.fijne suiker
2 el.cacaopoeder
1eigeel (bewaar het eiwit apart voor later)

Bereiding vulling

Doe de melk met boter in de magnetron om het op te warmen. In de blender doe de grove ingrediënten, voeg een eigeel toe dan boter en melk, vanillesuiker en mix tot we een mooi pasta krijgen. Leg ondertussen het deeg op een oppervlakte en rol het uit tot een vierkante vorm, verdeel het mengsel uit de blender over het deeg, rol het op leg het in een bakplaat ,laat het één uur rusten, smeren het dan met eiwit en zet het in de oven op 160 graden Celsius gedurende 15 minuten en dan nog 40-45 minuten op 150 graden Celsius. Als de cake klaar is haal je hem eruit en smeer je met een mengsel van 100 g poedersuiker gemengd met een beetje water.

Eet Smakelijk!!!!! / Dobar tek!!!!

Bekijk andere recepten

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van bepino.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 8 reviews.