Benodigdheden
500 gr.kalfsvlees
500 gr.ui (fijngesneden)
4 teentjes knoflook
50 ml extra vierge olijfolie Chiavalon Atilio/San Antonio Mix
1 lepel Ajvar (melange van paprika, aubergine,zout,olie en specerijen, verkrijgbaar bij de Albert Heijn)
200 ml.tomatensaus
1 lepel Vegeta (mengsel van kruiden en diverse groenten, verkrijgbaar bij de Albert Heijn)
1 lepel peterselie (fijngehakte)
½ lepel peper
½ lepel rode paprika
1 liter warm water
Bereiding
Eerst snijden we het vlees in kleine stukjes, daarna hakken we de ui fijn. Het geheim van goulash is om dezelfde hoeveelheid vlees en ui te doen. Dan nemen we een pan en voegen olijfolie toe, daarna voeg je het fijngesneden ui en vlees voor ongeveer 5-7 minuten laten koken(blijven roeren), voeg dan het fijngehakte peterselie toe en daarna 5 minuten alles samen laten sudderen op een lage vuur voor ongeveer 15-20 minuten. Voeg een lepel Ajvar toe met tomatensaus, een halve lepel peper, rode paprika, lepel Vegeta en fijngehakte knoflook. Meng alles door elkaar en giet er 1 liter warme water bij en laat het een uur of 1:30 koken, dan is de goulash klaar.
Heerlijk te combineren met de Pljukanci
Eet Smakelijk / Dobar Tek !!!!
