Het familie erfgoed
CHIAVALON
Het familie erfgoed
CHIAVALON

Van grootvader tot kleinzoon
traditie en technologie gecombineerd
“Sinds mijn jongere jaren groeide mijn liefde voor olijfbomen elke keer dat ik onze kleine olijfgaard bezocht met mijn grootvader. Ik ben altijd gefascineerd geweest door zijn langzame groei, zijn schoonheid en het geschenk dat het ons geeft na al het harde werken.”
“Tot 1997 cultiveerden we slechts 50 olijfbomen, ongeveer 300 tot 400 jaar oud. Nadat mijn grootvader ziek was geworden, was er niemand meer om onze olijfgaard te cultiveren, dus terwijl mijn leeftijdsgenoten bezig waren met het verzamelen van voetbalkaarten en fietsen, had ik een iets andere hobby.”
-Sandi & Tedi Chiavalon

Biologische extra virgin olijfolie
Levenspad vinden
Mijn enige doel was om elk feit over deze prachtige boom te leren kennen en om extra vergine olijfolie te produceren waar mijn hele gezin blij van zou worden. Het was in het begin zeker niet gemakkelijk – een 14-jarige die zegt dat hij wil werken, kan alleen maar een ‘oh, het is gewoon puberteit’-reactie krijgen. Mijn broer Tedi en mijn moeder herkenden echter al snel mijn passie voor olijfbomen en sprongen in om me te helpen. Na verloop van tijd heeft deze hobby mijn hele leven gemarkeerd en is uitgegroeid tot ons familiebedrijf.
Ik wist dat enthousiasme en liefde alleen niet voldoende waren. Verdere scholing en verbetering zijn ook nodig. Dus terwijl ik op ons landgoed werkte, studeerde ik af aan de Agrarische Middelbare School in Poreč en schreef ik me in aan de Landbouwfaculteit in Zagreb. Dankzij de kennis die ik in de loop der jaren heb opgedaan, heb ik nieuwe agro-ecologische technologieën en maatregelen op ons landgoed geïntroduceerd. Dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen en heeft geresulteerd in een groot aantal internationale onderscheidingen voor de kwaliteit van onze extra virgin olijfolie.
Biologische extra virgin olijfolie
ANNO 2022
Het duurt vrij lang voordat de olijfboom vruchten draagt. Maar we kunnen nu anno 2022 eindelijk de resultaten zien van het harde werk dat we in 1997 zijn begonnen. Momenteel hebben we in totaal 9.000 olijfbomen op ons landgoed, voornamelijk autochtone olijfsoorten, en er zijn ook verschillende gecontracteerde telers voor nog eens 5.000 bomen.
Onze gehele productie staat onder gecertificeerd ecologisch toezicht. We zijn enorm trots om te kunnen zeggen dat onze extra virgin olijfolie zowel het biologische label als de beschermde oorsprongsbenaming draagt, die zowel garanderen als verzekeren dat dit de gecertificeerde 100% biologische extra virgin olijfolie uit Istrië is.
ONZE PRODUCTEN
-
Chiavalon
Chiavalon – Tomaat passata
€ 5,99 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Chiavalon
Chiavalon – Organic
€ 8,45 – € 22,50 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Chiavalon
Chiavalon – Ex Albis
€ 8,45 – € 22,50 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Chiavalon
Chiavalon – Romano
€ 8,45 – € 22,50 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Chiavalon
Chiavalon – Atilio
€ 8,45 – € 22,50 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Chiavalon
Chiavalon – Istra “LIMITED EDITION”
€ 17,95 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
INTERNATIONAL AWARDS
Alleen de beste extra vierge olijfolie wordt bekroond. Van 2000 tot heden zijn onze extra vierge olijfolie geëerd
met talrijke erkenningen over de hele wereld.