Olijfbomen meer dan 400 jaar oud
MELOTO
Olijfbomen meer dan 400 jaar oud
MELOTO
De familie Belci
Expertise en passie
Olie geproduceerd door de gebroeders Belci uit Vodnjan is vernoemd naar de moeder van de vader Marussa, Melota genaamd. De kracht van deze olie is een eerbetoon aan haar doorzettingsvermogen.
Het verhaal over de familie Belci volgt de geschiedenis van Boumbari. Het verleden dateert uit het midden van de 16e eeuw en werd geregistreerd in parochieregisters die werden bewaard in de St. Blasiuskerk.
Expertise en passie hebben geresulteerd in de vermaarde extra vierge olijfolie, samen met de loyaliteit en openhartigheid die typisch zijn voor alle Belcis.

8 hectare olijfgaarden
TRADITIONELE CULTUUR
Op deze plek is olijf een traditionele cultuur en sommige van de 3000 bomen van de familie zijn meer dan 400 jaar oud.
Al in de jaren veertig begon opa Matteo met het produceren van olie voor de behoeften van het gezin of voor lokale verkoop met behulp van de lokale hydraulische pers.
Zijn zonen Lorenzo en Livio zijn trotse eigenaren van ongeveer 8 hectare olijfgaarden met een jaarlijkse productie van ongeveer 1800 kilogram.
We zijn beslist toegewijd aan traditionele variëteiten, variëteiten die een productie van uitzonderlijk hoge kwaliteit opleveren; buža, oude autochtone variëteit en istarska bjelica, rosulja en vooral de herontdekte žižolera.
ONZE PRODUCTEN
-
Meloto
Meloto – Zizzolera
€ 13,95 – € 22,50 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Meloto
Meloto – Rossignola
€ 13,95 – € 22,50 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Meloto
Meloto – Busa
€ 13,95 – € 22,50 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
INTERNATIONAL AWARDS
Alleen de beste extra vierge olijfolie wordt bekroond. Van 2000 tot heden zijn onze extra vierge olijfolie geëerd
met talrijke erkenningen over de hele wereld.
- Gold medal at state competitions in Buje, Umag, Cres, Split, Zadar, Biograd na Moru, Tar and at Vinistra in Poreč
- The best oil at “The Days of Oil” in Zadar in 2010
- Žižolera, the best monocultivar oil at the 2007 Vodnjan festival
- Gold medals awarded at international competitions in Kopar (Slovenia) and Novi Sad (Serbia)
- The Biol Prize, Bari (Italy): third special mention after Chile and Venezuela
- Slow Food, constant representation in the catalogue for five consecutive years
- “Extravergine Guide to the Best Certified Quality Olive Oil in the World”- listed for four consecutive years
- “Flos olei 2010” listed among the best extra virgin olive oils in the world
- The Alma Trophy at the 3rd International competition “Armonia” in the category “intense fruitiness” and Gran Mention Diploma for chemical analysis
- Pesaro (Italy) 2009 and 2010: the Orciolo d’Oro Award, second award in the category “medium fruitiness” and third award in the category “intense fruitiness”