Ecologische verwerkingscyclus
SAN ANTONIO
Ecologische verwerkingscyclus
SAN ANTONIO
De hele olijf wordt gebruikt
een ecologische verwerkingscyclus
Stancija San Antonio werd in 2008 in Vodnjan opgericht en de eerste olijven werden in 2009 geplant. Hier verwerken we 7000 olijfbomen, die ecologisch zijn geteeld, en de olie is ecologisch gecertificeerd door internationaal gerenommeerde certificering, met name de volgende variëteiten : Buža ženska vodnjanska, Karbonaca, Istrische bjelica en Leccino.
De olijfgaarden liggen ongeveer 100 meter boven de zeespiegel en ongeveer 800 meter van de zee. Ze bevinden zich in gebieden waar ooit de olijfgaarden van de Romeinen waren, en de periode die teruggaat tot de tijd van de oude Etrusken.
Romeinse militaire bevelhebbers in dit gebied kregen een land van ongeveer 50 hectare (710*710 m) en werden centuriaes genoemd. Elke centuriae werd begrensd door een weg, zodat we in het gebied dat zich uitstrekt van Žminj tot Valtura, nog steeds Romeinse centuriae hebben. Ze strekken zich uit over onze olijfgaarden, en de grenzen van de centuriaes ijn duidelijk te zien op Google Earth.

Transformatie
verwaarloosde olijfgaarden
We hakten de oude en verbrande bomen tot de grond toe en na twee jaar groeiden nieuwe takken, die samen met de wortels werden opgegraven (uit één grote wortel kunnen we tot 8 nieuwe scheuten). Een dergelijke teelt van scheuten is enorm belangrijk omdat we de autochtone olijfvariëteit die al generaties lang in dit gebied groeit, in stand houden. Ze zijn aangepast aan dit klimaat, aan de temperatuurwisselingen van dag/nacht (Vodnjan heeft zomertemperaturen van 32 graden – 12 graden ’s nachts), ze zijn beter bestand tegen ziekten en parasieten en geven de beste resultaten in oogst en kwaliteit van olijven olie.
We hebben ongeveer 3000 olijven die we hebben gemaakt van oude bomen van autochtone variëteiten. Dit zijn de Buža en Karbonaca, in jargon noemen we ze coke of cocons.
Mechanische processen
ecologische verwerkings-cyclus
We kunnen bouwen op een van de modernste oliemolens van Europa. Wij produceren alleen extra vergine olijfolie.
Extra vergine olijfolie wordt uitsluitend verkregen door mechanische processen bij een temperatuur van maximaal 27 graden Celsius. Tegelijkertijd garanderen we dat onze olijven slechts één uur na de oogst worden verwerkt en dat de hele olijf wordt gebruikt; met andere woorden, er wordt niets weggegooid.
Van het vlees en de schelpen produceren we humus – mest, we scheiden het zaad voor verwarming (pellet), we drogen het watergedeelte, waaruit we ook mest produceren. Op deze manier voltooien we een ecologische verwerkingscyclus waarin we geen afval hebben omdat we het allemaal opnieuw gebruiken.
ONZE PRODUCTEN
-
Best Sellers
SAN ANTONIO-MIX GEZONDSTE GETEST OP DE NEDERLANDSE MARKT !
€ 8,45 – € 22,50 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Olijfolie
San Antonio – Karbonaca
€ 8,45 – € 13,45 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Olijfolie
San Antonio – Leccino
€ 8,45 – € 13,45 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Olijfolie
San Antonio – Istarska Bjelica
€ 8,45 – € 13,45 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina -
Olijfolie
San Antonio – Buza Zenska Vodnjanska
€ 8,45 – € 13,45 Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
INTERNATIONAL AWARDS
Over the past three years we have won more than 20 gold awards from international and domestic competitions.
- Three gold medals and one silver on the world championships of olive oil in New York, US in 2013.
- Three gold medals from “Expo Milan, Italy 2013
- Five gold medals from “Smilje” in Split in 2013.
- Gold and silver from the International competition of extra-virgin oil in Tokyo, Japan