
Ambachtelijke brood
We brengen je eenvoudig recept waar je met een beetje wilskracht en moeite heerlijk en zacht zelfgebakken brood op tafel zet…..
Wat leuk om jou hier te zien! Wij zijn Daniella en Josip en wij willen jullie graag de schoonheden én de schatten van Istrië laten zien. Zelf komen we uit Kroatië en wij zijn gefascineerd door hoe de mensen daar zijn en wat ze daar doen, ondanks het versnelde tempo van het leven. We leven in een wereld van globaliseringen en grote bedrijven, en weten daardoor nauwelijks wie er nou écht kwaliteit garandeert. Wij zijn dan ook op zoek gegaan naar de allerbeste olijfolie (familie)boerderijen in Vodnjan/Dignano en stellen deze met heel veel trots aan jullie voor!
Ik moet zelf toegeven dat we gefascineerd zijn door hoe de mensen zijn en wat ze doen, ondanks het versnelde tempo van het leven en deze complete waanzin die om ons heen in de wereld gaande is. De mensen in Kroatie/Istrië besteden meer tijd aan de landbouw, eco productie en om iets goed te doen voor onze kinderen en voor de toekomstige generaties. Er is een tijd gekomen dat we in de wereld van globalisering en grote bedrijven nauwelijks kunnen weten wie echt kwaliteit garandeert. We verdiepten ons een beetje in dit verhaal en begonnen de olijfolie van de familieboerderijen in Vodnjan / Dignano te proeven, waar we vriendelijke gastheren tegenkwamen die lokale producten proefden en de prachtige verhalen van oude ervaren mensen hoorden. We hebben ons zelf persoonlijk overtuigd van eco-productie, en we hebben al deze inspanningen van deze geweldige mensen gezien. Ik denk dat al deze olijventelers geëerd moeten worden!
Olijfolie kun je niet vergelijken met een ander soort olie, het is ondenkbaar om het niet te hebben in de Mediterraanse keuken, die zeer wordt geprezen om de gezondheid van de gastronomische rol en die de gezondste ter wereld is. Het klinkt surrealistisch, maar Istrië is voor het 9e jaar op rij uitgeroepen tot de beste olijfteeltregio ter wereld. De oudste Istrische olijfboom op Veliki Brijuni is ook de oudste olijfboom van de Middellandse Zee. Vaak hebben mensen gesproken over de parallel 45 en nu is het wetenschappelijk bewezen dat 45 parallellen van de noordelijke geografische breedte door Istrië te gaan, wat wordt beschouwd als een ideale geografische positie, wat betekent dat klimatologische omstandigheden geschikt zijn voor het goeie leven en succes van olijven. De combinatie van gastvrijheid van mensen, natuurlijke schoonheid en rijke culturele erfgoed trekt mensen aan om het oostelijke schiereiland van de Adriatische Zee te zaaien. Op het grondgebied van Kroatië, Slovenië en een klein deel van Italië, waardoor het de dichtstbijzijnde Meditteraanse bestemming is voor de landen van Midden-Europa. Istrië staat ook bekend om zijn kwaliteitswijn, de meest romantische stad Rovinj, natuurlijk het onvermijdelijke Amfitheater Arena in Pula, truffels in Buzet en de kleinste stad ter wereld Hum.
Daniella maakt de lekkerste recepten met de olijfolies die je vindt in de webshop. Hierbij dus een dosis vol met inspiratie!
We brengen je eenvoudig recept waar je met een beetje wilskracht en moeite heerlijk en zacht zelfgebakken brood op tafel zet…..
Gestoomde mosselen in witte wijn,knoflook en peterselie,is absoluut de eenvoudigste manier om mosselen te koken.
Risotto met gamba’s
Een ongelooflijke specialiteit voor fans van de mediterrane keuken-Risotto met gamba’s.
Zeebaars is een vis van zeer hoge kwaliteit in de culinaire wereld,en bereid op de cartoccio manier is
bijzonder lekker en sappige manier omdat het alle rijkdom van de smaak behoudt,meestal heeft elke
huis eigen manieren van geheim recepten om lekkere vis te bereiden .
Istrische Zgvacet is een traditioneel gerecht dat specifiek is in zijn bereiding ,het is gemaakt van kippenvlees dat eerst wordt gebakken en vervolgens worden uien en kruiden toegevoegd,een unieke en heerlijke goulash
Deze Istrische koekjes zijn klein en heel gemakkelijk te maken. Niets is te vergelijken met de geur van versgebakken koekjes die zich door een warm huis verspreidt.
BEPINO EvOO & Truffel Producten
KVK 34184984 | BTW nummer: NL002267442B52 | tel: 085-500 15 31
email: info@bepino.nl
Smidskade 12-E 2461 TR Ter Aar
DESIGN BY VKGteam