Benodigdheden pappardelle
4 Eieren
200 g bloem (150 g bloem met de eieren mengen en de rest strooien)
Snufje zout
Benodigdheden saus
6 el olijfolie Chiavalon Istra/San Antonio Leccino/Meloto Busa
2 uien fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
400 g kip in blokjes gesneden
1 pak Boursin cuisine 230 g
250 ml kookroom
250 ml melk
1 tl vegeta

Bereiding saus
Pak een pan en doe er olijfolie in met ui en knoflook en laat het even bakken totdat het een geel achtige kleur begint te krijgen en dan doe je de kip erbij met 1 tl vegeta. Laat de kip bakken en daarna doe je de Boursin cuisine erbij en ga je roeren totdat het ietsjes losser wordt. Dan doe je de kookroom en na een minuutje de melk erbij. Als alles kookt doe je uiteindelijk 1 tl maiszetmeel en 150 ml lauwwater ( apart in een glas mengen en daarna erbij toevoegen) en als dat nodig is nog een beetje zout toevoegen.
Bereiding pappardelle
Zeef de bloem boven het werkblad en maak er een kuiltje in. Pak de eieren en zet ze in een kom en klop ze los. Schenk de eieren in het kuiltje en ga kneden. Blijf alles goed bij elkaar kneden tot dan het een deegbal is geworden en laat het voor ong. 30 min rusten in een kom met er overheen vershoudfolie. Snijd het deeg in acht stukken , als je ze hebt gesneden rol je ze in balletjes. Als je dat allemaal hebt gedaan ga je ze rollen met een deegroller. Nadat het een vier kant is pak je een mes en snijd je hele dunne stukjes (1 cm breed ongeveer). Breng een grote pan gezouten water aan de kook op hoog vuur. Kook de Pappardelle al dente 4-5 min. Giet de pasta af en doe het daarna in de overheerlijke saus.
Eet smakelijk / Dobar tek !!!!!!!