Benodigdheden
200 g bloem
70 ml warm water
1 ei
½ tl zout
1 el olijfolie Chiavalon Organic
Bereiding
Maak deeg van alle ingrediënten in een kom, strooi 2 eetlepels bloem op het werkvlak en schud het deeg eruit. Kneed het deeg door het met je pols te kneden tot het glad wordt en niet aan het oppervlak plakt. Voeg indien nodig nog wat bloem toe. Het deeg moet hard zijn, anders valt het tijdens het koken uit elkaar. Dek het deeg af en laat het ongeveer 20 minuten rusten. Verdeel dan in 4 delen. Rol elk met je handen in een lange, vingerdikke rol, op een droog oppervlak. Het deeg blijft niet plakken. Als het plakt, bestuif dan het oppervlak. Snijd met een mes in stukjes ter grootte van hazelnoten. De pljukanci hebben de vorm van een spindel. Om die vorm te krijgen, hoef je alleen maar de stukjes deeg tussen je met bloem bestoven handpalmen te wrijven. Als je niet tevreden bent met de vorm, rol je de gevormde vorm gewoon in een bal en herhaal je het proces. Leg de pljukanci op een schone theedoek, bestrooi ze rijkelijk met bloem, houd het theedoek aan de twee tegenoverliggende zijden vast en duw ze door de bloem zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Zo blijft het niet plakken. Kook de pljukanci in gezouten kokend water ongeveer 10 minuten
Eet smakelijk / Dobar tek !!!!!!!!


