Oftewel; Njoki.
Benodigdheden
5 st. kruimige aardappelen
2 eigeel
1 theelepel zout
1el extra vierge olijfolie Chiavalon Istra/Chiavalon Organic/San Antonio Mix/Meloto Busa
200 g bloem type 00
2 el parmezaan


Bereiding
Kook de aardappelen in kokend water met zout 20-25 min, giet af en pureer in een kom. Doe de bloem, het zout, het eigeel, olijfolie en de parmezaanse kaas erbij en roer goed door elkaar met een houten lepel.Vorm een bal van het deeg. Breek er kleine stukjes deeg af en maak er rolletjes van, snijd in stukjes van 2 cm lang. Als je dat leuk vind maak ribbels in de gnocci door ze over de tanden van een vork te rollen of met de gnocchi plankje om saus beter vast te houden. Leg de gnocchi op een schone keukendoek en bestrooi ze licht met bloem, dek ze af en laat ze 30-60 minuten rusten.
Breng een grote pan water aan de kook voeg beetje zout toe. Kook de gnocchi in kleine hoeveelheden tot ze naar boven komen drijven. Gebruik een schuimspaan om ze op de bord te scheppen.
Dien de gnocchi warm op met sugo, goulash, pesto met parmezaanse kaas erover.
Eet Smakelijk / Dobar tek !!!!!
