Sugo Vleessaus

Oftewel; Sugo od mljevenog meso.

Benodigdheden

500 g. Gemengd gehakt of rundergehakt
2 uien fijngesneden
2 tenen knoflook
6 el extra vierge olijfolie San Antonio Mix/Chiavalon Atilio/Meloto Busa
1 theelepel vegeta
½ lepel peper
2 theelepel Italiaanse kruidenmix of verse Italiaanse kruidenmix
20 g verse basilicum
400 g tomatenblokjes ( gepelde tomaten )
390 g tomaten saus met kappertjes en oregano
4 dl water
2 theelepel maiszetmeel of bloem in 1 dl water

Bereiding

Verhit de olijfolie in een middelgrote steelpan en voeg dan 2 fijngesnipperde ui toe, stoof en roer af en toe ongeveer 2 minuten tot het een zacht en goude kleur is. Dan voegt u 500 g. gemengd gehakt toe, goed mengen en stoven tot het vlees begint te kleuren. Voeg daarna 2 tenen knoflook geperst en een lepel vegeta ,1/2 lepel peper en twee lepels Italiaanse kruidenmix of verse Italiaanse kruiden, voeg 2dl water toe en roer alles goed (15 min laten koken op een lage vuurtje).

Voeg de tomatensaus met kappertjes en oregano toe en meng alles goed,dan doet u de 400 g. tomatenblokjes erbij en mengt u alles door, voeg daarna 2dl water toe en kook ong. 20 min (af en toe roeren). Voeg een lepel zout toe (natuurlijk kunt u altijd proeven voor de toevoegingen) en verse basilicum toe en ook 1dl van het mengsel van water en maiszetmeel of bloem (in lauw water en goed roeren om klontjes te voorkomen) om alles goed te binden. Kook nog 5 minuten, af en toe roeren, en de saus is klaar.

Deze saus is heerlijk met zelfgemaakte Gnocchi. En heb je nog saus over? De dag erna kun je dit ook lekker eten met de polenta.

Eet smakelijk / Dobar tek !!!!!!      

Bekijk andere recepten

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van bepino.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 8 reviews.