Benodigdheden
200 g.kleurrijke bonen
500 g.zuurkool
5 kleine aardappelen (kruimige)
400 g.gedroogde ribben of ander droog vlees
100 g.pancetta (gehakt)
3 el.extra vierge olijfolie (Chiavalon Atilio,San Antonio Istarska bjelica,Meloto Busa)
1 ui
4 teentjes knoflook
Peper,zout
Tomatenconcentraat 1-2 tl.
Peterselie 2 tl.
1-2 laurierblaadjes (naar wens)

Bereiding
Kook de schoongemaakte geweekte bonen kort 10-15 min, gooi het eerste water. Voeg fijngehakte ui aan de gekookte bonen, extra vierge olijfolie, gehakte knoflook, zuurkool(gewassen), droog vlees, pancetta, zout, peper, peterselie en bak alles goed voor maar 5-7 minuten op het lage vuur. Voeg water toe om alles te bedekken en kook ongeveer 25 minuten. Voeg daarna in blokjes gesneden aardappelen toe en kook tot ze zacht zijn. Beetje tomatenconcentraat toevoegen, peper, zout, laurierblaadjes naar wens en kook nog 15-20 minuten. Bij het serveren kunt u het vlees in kleinere stukjes serveren en bestrooien met peterselie en paar druppels extra vierge olijfolie.
Eet Smakelijk!!!! / Dobar tek !!!!
