Kippendijen stoofvlees / Istrische Zgvacet

Ingrediënten

600 g. Kippendijen

2 Grote uien 

400g  Tomatenblokjes

1 dl.Extra vierige olijfolie (San Antonio Leccino / Chiavalon Organic / Meloto  Buza

2-3 teenjes knoflook

Takje peterselie

Bieslook en Tijm

3 dl. Rode wijn 

1 dl. water

Bereiding

Voorbereiding;

Snijd het kippendij in stukjes,snijd  de ui,knoflook,peterselie en biefslook fijn.

Verhit de olijfolie in een diepe pan.Bak de stukken vlees in hete olijfolie , voeg dan pas de versnipperde ui toe aan het vlees,meng en laat op laag vuur sudderen (ongeveer 20min),als de ui glazig is geworden voeg gesneden tomaat,knoflook toe en meng nog een keer .

Schenk eventueel afwisselend wijn en water(kippenbouillon) bij het stoven (ongeveer 40min).

Voeg tegen het einde peterselie,bieslook en tijm toe en laat saus indikken .

Eet Smakelijk!!!! / Dobar tek !!!!

Fuzi

Fuzi / pasta Istriana

Ingrediënten;
200 gr.bloem (50 gr.een beetje om te bestrooien)
2 eieren
70 ml lauw water
1 lepel extra Virgin olijfolie
Snufje zout
Voorbereiding;
Kneed een soepel deeg van bloem,zout,eieren,olie en een beetje water.Laat het ongeveer 30
minuten rusten.Rol het deeg vervolgens dun uit en snijd het in vierkanten van ongeveer 4×4 cm
En vouw ze over het pollepel/deegrollertje zodat de tegenovergestelde uiteinden bij elkaar komen en
een buisvormige pasta- fuze. Laat de afgewerkte fuzi een beetje drogen en kook ze vervolgens een
paar keer in ruim gezouten water,als ze klaar zijn drijven ze vanzelf naar het wateroppervlak.Haal ze
eruit met een holle lepel en meng ze met een beetje olijfolie om het plakken te voorkomen.

Dobar tek !!!!! / Eet smakelijk!!!

Bekijk andere recepten

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van bepino.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 8 reviews.